ProjectMachetes, kruiwagens en rubberen laarzen

In 2015 is het team van Johnny Doodle voor het eerst naar Ghana gereisd om kennis te maken met de boeren in het dorpje Bonsu Nkwante. Tijdens de kennismaking kwam naar voren dat de boeren een waterput en een school voor de kinderen erg belangrijk vinden voor hun leefsituatie. Dit zijn lange termijn projecten die de foundation helaas niet in één jaar kan realiseren, maar wel heel hoog op het lijstje staan. Naast bovenstaande projecten gaven de boeren ook aan machetes, rubberen laarzen en kruiwagens nodig te hebben om hun werkzaamheden op de plantage te verbeteren. Wanneer de boeren het goed hebben, zijn wij ook tevreden en zal de productie in cacaobonen stijgen.

Status Completed

Project completed
100%

In 2016 is het team van Johnny opnieuw naar Ghana gereisd. Aangekomen in het dorp werden wij ontvangen door een enorme groep mensen. Omdat wij hadden aangekondigd dat wij zouden komen, waren alle dorpen in de omgeving van Bonsu Nkwanta uitgerukt om het team van Johnny Doodle te ontvangen. Het ontvangst was hartverwarmend. Kinderen stonden te zingen en te dansen en een heuse tent was neergezet om ons te verwelkomen. Na de ceremonie, die speciaal voor ons was geregeld, hebben wij de kruiwagens, machetes en rubberen laarzen uitgedeeld. De kruiwagens zijn bedoeld om de boeren de cacaobonen niet meer op hun hoofd hoeven te dragen, de rubberen laarzen zijn ter bescherming tegen ongedierte en slangen en de machetes voor het makkelijker afhakken van de cacaovruchten. Naast deze handige benodigdheden hebben wij ook petten en T-shirts gegeven die als werkkleding dienen. De petten zijn uiteraard handig ter bescherming van de zon. En aangezien de kinderen in Ghana weinig speelgoed hebben om mee te spelen hebben wij ook voetballen meegenomen.

Wat een ervaring om daar in het midden van het dorp de bewoners blij te maken. De boeren konden de kruiwagens, rubberen laarzen en machetes goed gebruiken. En de kinderen waren dolblij met hun petten en voetballen. Direct zag je de kinderen spelen en rennen door het dorp.

Kortom, ons eerste project was een erg groot succes! Wij kunnen dan ook niet wachten om weer naar Ghana te reizen en de andere projecten ook te kunnen realiseren wanneer hier voldoende geld voor is. Want als de boeren blij zijn, zijn wij dat ook! Zie blogs voor meer informatie en persoonlijke verhalen.