ProjectSchool en onderwijs

In Afrika kunnen heel veel kinderen niet naar school. De afstand naar school is meestal erg groot en leraren hebben vaak geen lesmateriaal om goed les te kunnen geven. En een school is nu juist heel erg belangrijk! Naast het feit dat elk kind recht heeft op goed onderwijs is het ook erg belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van een kind. School moet een plek zijn waar kinderen weer gewoon even kind kunnen zijn en met elkaar kunnen spelen, lachen en ook nog iets leren.

Status in progress

Project completed
0%

Tijdens de gesprekken met de boeren in 2015 kwam naar voren dat een school voor hun kinderen een belangrijke prioriteit is. Helaas hebben de mensen in het dorpje Bonsu Nkwanta geen middelen of mankracht om een goede school te bouwen. Daar willen wij ze uiteraard graag bij helpen. De toekomst en ontwikkeling van een kind vinden wij namelijk erg belangrijk. Wij willen namelijk niet dat kinderen hun ouders op de cacaoplantage gaan helpen. Wij willen dat ze gewoon lekker kind kunnen zijn en de mogelijkheid hebben om naar school te gaan.

Ook met dit project vinden wij het belangrijk dat de lokale mensen helpen met de bouw van de school. Wij willen de bevolking bij onze projecten betrekken waardoor de samenhorigheid wordt verhoogd. Loyaliteit en maximale inzet van de bevolking is erg belangrijk voor het bereiken van een goed resultaat.

Naast het bouwen van een school is het natuurlijk ook erg belangrijk dat er ook goed onderwijs wordt gegeven. Hier willen wij uiteraard ook ons steentje aan bijdragen. Wij houden er namelijk niet van om half werk te verrichten. Je kan wel een goede school bouwen, maar als je geen leraren hebt of goed onderwijs kan bieden, kom je niet ver. Wij willen leraren dan ook beter opleiden om goed les te kunnen geven. Dit zal een lange termijn project worden. Wij willen namelijk niet zomaar een school bouwen en weer overgaan tot een ander project. Nee, wij willen begeleiding blijven bieden en er ook daadwerkelijk voor zorgen dat kinderen naar school gaan. Daarnaast willen wij ook een bijdrage leveren aan goed lesmateriaal.